Wanita Setia

  • Whatsapp

Penulis: Fitriah

 

Read More

banner 300250

Mendapatkan wanita yang setia tentunya adalah perkara terbaik dalam hidup dan hubungan anda. Kerana anda akan menghayatinya dengan tenang. Tambahan, kesetiaan adalah perkara yang paling penting ketika dalam hubungan.

wanita-setia-lelaki-Indonesia

Malangnya, wanita yang setia tidak mudah dicari. Sebabnya ialah tidak semua wanita dilahirkan dengan kesetiaan. Ada yang mesti jatuh cinta terlebih dahulu dan belajar perlahan-lahan. Ada juga yang setia setelah mengetahui ia merasa kecewa. Semuanya bergantung pada individu wanita. 

Kerana kesetiaan adalah ‘barang’ yang mahal dan istimewa, lebih baik tidak membuang orang yang memberikan kesetiaan kepada anda. Perlakukan dia dengan baik, kerana dia mempunyai kualiti yang luar biasa. Lalu apakah ciri-ciri wanita setia yang perlu anda ketahui?

Memahami Kedudukannya Sendiri
Ciri pertama wanita setia yang harus anda ketahui ialah dia menyedari kedudukannya sendiri. Iaitu dia faham bahawa anda harus meletakkan diri anda sebagai kekasih anda. 

Dia akan memberikan sokongan dan menemani anda melalui setiap aktiviti dan menyokong setiap perkara yang anda mahukan. Dia tidak akan banyak mengawal dan melarang anda melakukan sesuatu yang positif untuk kebaikan anda sendiri.

Memahami Perasaan Anda
Seorang wanita yang setia adalah orang yang memahami perasaan pasangannya. Di mana, dia boleh mengarahkan anda ketika anda tersesat atau tertekan kerana satu perkara, sama ada kerja, atau perkara lain. 

Di samping itu, dia tidak akan memberitahu anda betapa senangnya anda apabila ada masalah. Tetapi dia dapat menenangkan anda ketika anda dalam kegilaan dengan cara yang luar biasa. Wanita luar biasa yang sangat sukar dipercaya dapat menerima anda ketika anda memerlukan rehat tanpa putus menafsirkannya sebagai hubungan .

Memahami Perasaan Berjuang Seorang
wanita yang setia, dia juga memahami betapa sukarnya berjuang. Tetapi dia tetap bertahan dan berjaya melakukannya. Anda dapat melihat perjuangannya dari versi terbaik dari perkara yang selalu dia berikan kepada pasangannya.

Perjuangan lain adalah ketika dia berusaha bertahan walaupun kadang-kadang kamu membuatnya kecewa berkali-kali. Kerana, baginya kebahagiaan sejati diperoleh melalui perjuangan yang menanjak. 

Tidak Perlu Melarikan
Diri Sifat dan sikap wanita seperti ini harus dihargai. Kerana dia benar-benar setia kepada anda. Contohnya, semasa anda sibuk dengan perniagaan anda sendiri, wanita yang setia selalu memahami. Sebenarnya, dia akan memberikan sokongan penuh agar kerja dan aktiviti anda dapat diselesaikan dengan segera. Bukannya mencari jalan keluar dan ‘pengganti’ ketika anda sibuk.

Tidak Merasa Bosan
Kebosanan sering mempengaruhi hubungan yang telah lama wujud, cuma kebosanan tidak akan datang kepada mereka yang setia. Dia selalu percaya bahawa dia dan pasangannya dimaksudkan untuk bersama. Sehingga ketika dia bosan, dia selalu mencari jalan atau sesuatu yang baru agar hubungannya kembali segar. Tidak mencari rakan ganti. 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *