Izzat Mushtaq berlakon The Bridge 2

  • Whatsapp

Penulis: CikSya

Baru-baru ini, Izzat Mushtaq berkongsi pengalamannya dalam drama terbaru beliau The Bridge 2 yang ditayangkan di Viu pada 15 Jun 2020. Izzat Mushtaq atau nama sebenarnya Muhammad Izzat Mushtaq Hussin memegang watak sebagai Yusof Iskandar, seorang pegawai ICD.

Apakah pengalaman menarik semasa shooting The Bridge 2?

Sebenarnya banyak pengalaman menarik semasa shooting The Bridge 2. Lebih-lebih lagi digandingkan dengan pelakon-pelakon hebat seperti Bront Palarae, Fikri Ibrahim, pelawak Douglas Lim. Hampir setiap hari set kiteorang mesti kecoh dengan diorang.

Tapi, pengalaman yang paling mengujakan adalah scene menembak yang menampilkan Yusof (Izzat Mushtaq). Dalam season 1, Yusof banyak menghabiskan masa di pejabat. He is more of a tech guy. Untuk The Bridge 2, Yusof banyak membuat kerja-kerja luar and he is no longer a tech guy.

Apa perbezaan bekerja dengan kru production The Bridge 2 dengan kru production yang lain?

Kru production drama Leftenan Zana adalah production pertama saya bekerja, lakonan pertama saya. Jadi dari situ sampailah ke level sekarang ini memang banyak perubahan dan jenis-jenis cara kerja kru production yang saya jumpa. Tiada satu pun production yang teruk atau terlampau baik. Semua production okay cuma kita kena pandai adapt dengan cara sesebuah kru production bekerja.

Anda mengidolakan pelakon- pelakon veteran seperti Datuk Rosyam Nor dan Datuk Afdlin Shauki. Siapa aktres wanita yang menjadi impian Izzat untuk berlakon sekali dan kenapa?

Banyak pelakon wanita yang saya nak berlakon sekali antaranya Fazura . Tetapi aktres wanita yang jadi impian saya untuk berlakon sekali sudah tentu guru teater saya iaitu Fauziah Nawi. Saya masih belum mempunyai peluang untuk digandingkan bersamanya. InsyaAllah jika ada rezeki saya ingin digandingkan dengannya.

Apa komen Izzat tentang penampilan dan wajah yang menarik lebih mudah dapat offer dari sesebuah production?

Bagi saya, lakonan itu sendiri lagi penting dari fizikal. Saya tidaklah menafikan produser  dan director yang mengatakan wajah yang menarik juga penting. Kita boleh tengok di Hollywood, most of them are very good looking. Bagi saya, adalah lebih baik jika seseorang pelakon itu ingin naik, biarlah sebab lakonan beliau sendiri dan bukan di atas sebab-sebab lain.

Apa perancangan Izzat di masa akan datang?

Shooting saya dengan Fattah Amin masih berjalan. Shooting untuk Gerak Khas pun sama still berjalan jugak. Tetapi saya sangat excited untuk The Bridge 2 sebab dia tidak akan sama dengan The Bridge. The Bridge more to mystery. Tetapi bagi The Bridge 2 is more like boom, more loud, more noise. Hopefully akan ada season 3 untuk The Bridge nanti.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *