Bunuh diri sebab Tiktok

  • Whatsapp

Belum reda Kesedihan pemergian Sushant Singh Rajput dari India, terkejut dengan berita pemergian bintang TikTok, Siya Kakkar. Seperti Sushant, Siya mati kerana bunuh diri pada hari Khamis, 25 Jun 2020.

Sebenarnya, usia Siya masih sangat muda. Dipetik dari The Sun, mendiang bakal menyertai sebuah projek kolaborasi sebelum dia ditemui mati. Bukan itu sahaja, gadis yang popular di media sosial itu sempat memuat naik video di media sosial beberapa jam sebelum kematiannya. Berikutan fakta kematian Siya Kakkar.

Read More

banner 300250

1. Memiliki Jumlah Pengikut Yang Ramai

Siya sendiri sangat terkenal di media sosial. Akaun TikTok miliknya telah diikuti oleh lebih daripada 1.5 juta orang. Siya juga mempunyai 181 ribu pengikut di Instagramnya. Bukan hanya TikTok dan Instagram, Siya juga aktif memainkan Snapchat dan YouTube.

2. Keluarga Tuntut Penyiasatan Lanjut

Keluarga itu juga menuntut penyiasatan mendalam untuk mengetahui punca kematian Siya Kakkar secara tiba-tiba dan begitu mendadak.

3. Sempat Muatnaik Video di Tik Tok

Hanya beberapa jam sebelum menghembuskan nafas, Siya Kakkar sempat memuat naik  video di akaun TikToknya. Dengan pakaian India berwarna hitam, Siya meniru ungkapan yang popular dan tersenyum cerah sambil berdiri di bumbung bangunan.

4. Disangka Menerima Ugutan

Tetapi menurut sumber keluarga, Siya Kakkar telah menerima ugutan di internet sebelum akhirnya memutuskan untuk mengakhiri hidupnya. Tetapi sekali lagi, polis tidak dapat memastikan kerana kes tersebut masih dalam siasatan.

5. Kelihatan Normal Sebelum Ditemui Mati

Ini kerana pada malam sebelum dia meninggal, Arjun sempat menghubungi Siya Kakkar untuk membincangkan projek kolaborasi. Pada masa itu, Siya kelihatan baik.

6. Punca Kematian Belum Dipastikan

Walaubagaimanapun, punca Siya membunuh diri belum diketahui lagi. Polis masih menyiasat punca kematiannya. Tetapi pengurusnya, Arjun Sarin mengesyaki ia tidak berkaitan dengan pekerjaan, tetapi masalah peribadinya.

7. Baru Berusia 16 Tahun

Usia Siya menjadi perbualan hangat netizen. Ramai yang menyesali keputusan Siya untuk mengakhiri hidupnya. Sebabnya, dia masih sangat muda. Siya ditemui mati setelah membunuh diri di rumahnya, Preet Vihar, New Delhi pada usia hanya 16 tahun.

 

 

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *