Adira tak mahu mensia-siakan peluang

  • Whatsapp

Penulis: Iz Hafiz

KUALA LUMPUR: Ketika mendirikan rumah tangga dan dikurniakan cahaya mata, penyanyi, Adira merasakan kerjanya akan jatuh mendadak.

Read More

banner 300250

Lebih lagi, apabila kontroversi demi kontroversi menghimpitnya membabitkan isu peribadi termasuk hidup bermadu sejak awal perkahwinan lagi.

Namun, siapa dapat menyangka, Adira atau nama sebenarnya, Siti Adira Suhaimi mampu bertahan hingga lebih sedekad. Malah, diberi jolokan Ratu Runut Bunyi apabila lagu nyanyiannya menjadi pilihan drama tempatan.

“Saya bersyukur masih diterima selepas 10 tahun berjuang dengan cara tersendiri.

Saya pernah menjangkakan kerjaya nyanyian merudum apabila kahwin dan memiliki cahaya mata.

“Namun, saya akhirnya melepasi fasa berkenaan apabila terus diterima walau apa sekalipun status diri. Saya bertuah mempunyai kelompok peminat setia.

“Jadi, saya tak mahu mensia-siakan peluang yang diberikan. Saya mahu terus relevan dengan karya baharu,” katanya kepada BH Online.

Kisah rumah tangga penyanyi kelahiran Ranau, Sabah itu dengan ahli perniagaan, Datuk Seri Adnan Abu atau Datuk Red pernah dilaporkan berantakan hingga berlanjutan kes tuntutan cerai di mahkamah syariah.

Bagaimanapun, Adira dan Datuk Red dikatakan tidak jadi bercerai demi tiga cahaya mata. Hingga kini, Adira enggan berkongsi berkenaan isu rumah tangganya.

“Maaf, saya tak mahu lagi bercerita isu rumah tangga. Jika soal anak dan kerjaya, saya terbuka,” katanya.

Mengenai perkembangan seni, Adira berkata, dia rancak mempromosikan single terbaharu berjudul Maaf ciptaan Ikhwan Fatanna dan Wan Saleh. Single itu dipilih menjadi tema drama Maaf Tak Indah yang disiarkan di kaca TV3, Februari lalu.

“Saya sudah menyanyikan lebih 10 lagu runut bunyi termasuk bersama Hafiz Suip.

Bagaimanapun, ini kali pertama promosi lagu tergendala berikutan pandemik COVID-19.

“Single Maaf juga solo kedua bersama syarikat rakaman, Nova Music. Sebelum single Maaf, saya muncul dengan lagu Pujaan Hati.

“Video lirik single Maaf sudah lama dikeluarkan. Sekarang, saya dalam fasa kedua mempromosikan lagu ini, malah video muzik rasmi sudah dilancarkan,” katanya.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *